Japani: Pönnit

Konnichi wa = Hyvää päivää!

Tervehdys täältä Japanista! Tulimme tänne lähetystyöhön lokakuussa 2017. Asumme tällä hetkellä Amagasakissa, joka sijaitsee Osaka –nimisen suurkaupungin vieressä. Aika on kulunut todella nopeasti ja kaikki on saanut sujua hyvin Jumalan armosta. Japanissa vain murto-osa puhuu englantia ja siksi kielen oppiminen onkin välttämätöntä. Olemmekin oppineet jo vähän japaninkieltä ja kulttuuria heidän erikoisine tapoineen. Opittavaa kyllä riittää!
Näkymme löytyy Raamatusta:

Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” (Mark. 28:19-20)

ja sillä tavoin, että olen pitänyt kunnianani olla julistamatta evankeliumia siellä, missä Kristuksen nimi jo on mainittu, etten rakentaisi toisen laskemalle perustukselle.” (Room. 15:20)

Lähetyskäskyn toteuttaminen Jeesuksen ohjeen ja Paavalin esimerkin mukaan asettaa meidät valtavien, inhimillisesti mahdottomien haasteiden eteen. Samalla voimme kuitenkin varmasti luottaa siihen, että Jeesus on sanansa mukaan meidän kanssamme. Myös Pyhän Hengen voima ja hänen ohjaus tulee mahdottomissa tilanteissa avuksemme.

Tällä hetkellä asumme kaupungissa, jossa on useita pieniä seurakuntia. Tavoitteenamme onkin tulevaisuudessa muuttaa alueelle, jossa ei ole vielä seurakuntaa. Rukoilemme Jumalalta ohjausta siihen, minne ja milloin meidän on tarkoitus muuttaa.

Arkemme koostuu mm. seuraavista asioista:
– Käymme muutamalla japaninkielen tunnilla viikossa. Suurimmaksi osaksi opiskelemme kuitenkin omatoimisesti kotona. Rukoilkaa, että saisimme Jumalalta viisautta ja kärsivällisyyttä kielen opiskeluun.
-Järjestämme evankelioivia kotikokouksia kodissamme kerran kuukaudessa. Pyydämme rukousta näiden puolesta.
-Olemme saaneet ystävystyä monien japanilaisten kanssa ja tapaamme heitä aina silloin tällöin. Rukoillaan, että Jumala saisi avata luonnollisia todistamisen tilanteita ja tehdä työtä heidän sydämissään. Rukoilkaa myös naapuruston puolesta.
-Teemme evankeioimismatkoja kerran kuukaudessa/kerran kahdessa kuukaudessa alueille, jossa ei ole tiedettävästi vielä yhtään seurakuntaa. Evankelioimismatkat teemme yhdessä Markus ja Minna Sainion kanssa. Muistakaa matkoja rukouksin.

Rakkain ja siunaavin terveisin,
Tomi ja Maria Pönni