Japani

Konnichiwa!

Terveiset täältä Hyogon prefektuurista Amagasakista jossa asumme lähellä Koben ja Osakan miljoona kaupunkeja. Olemme pienen (n.10-15 henkeä) Adulam gospel churchin työyhteydessä auttamassa tätä pientä helluntaiseurakuntaa evankelioimis työssä ja samalla opiskelemme Japanin kieltä. Riittävän kielitaidon saatuamme, näkynämme on lähteä uusille alueille, missä ei vielä ole seurakuntia, tekemään pioneerityötä ja kertomaan Japanilaisille ilosanomaa Jeesuksesta. Paavalin sanoja lainataksemme: ”Olen pitänyt kunnia asianani julistaa evankeliumia siellä, missä Kristuksen nimeä ei ole vielä mainittu, etten rakentaisi toisen laskemalla perustukselle.” (Room. 15:20).

Evankelioimis-, ja pioneerityön lisäksi näkynämme on olla nostamassa uutta lähetystyöntekijä sukupolvea saarnaamaan evankeliumia saavuttamattomien kansojen pariin. Tätä varten tarkoituksemme on ottaa jaksoittain luoksemme asumaan ns. lähetystyöharjoittelijoita, jotka saisivat nähdä, oppia ja elää mitä lähetystyö käytännössä on.

Japani on saarivaltio Tyynessämeressä Itä-Aasiassa. Se sijaitsee Kiinan, Korean niemimaan ja Venäjän itäpuolella. Japani koostuu yli 3000 saaresta. Japanin pääsaaret ovat Hokkaido, Honshu, Shikoku ja Kyushu. Japanin pinta-ala on vain vähän suurempi kuin Suomen, mutta väestömäärältään Japanin asukasluku on maailman kymmeneksi suurin yli 127 miljoonalla hengellä.

Japanin suurin ja tunnetuin kaupunki on Tokio, joka on myös maailman väkirikkain kaupunki. Tokiossa asuu yli 13 miljoonaa ihmistä, suur Tokion alueella jopa 36 miljoona. Yli 70% Japanin pinta-alasta on vuoristoa ja maassa on yli 200 tulivuorta. Japanin korkein vuori on Fuji vuori jonka korkein huippu on 3776 metrissä. Japani on myös suuri talousmahti, mutta rikkaus ja raha ei tuo onnea koska jopa noin 35 000 Japanilaista tekee harakirin eli itsemurhan vuodessa.

Japanin uskonnoista suurimmat ovat buddhalaisuus ja shintolaisuus. Japani on saavuttamaton kansakunta (10/40 ikkunassa). Evankelisia kristittyjä Japanissa on vain 0,30% väestöstä. Japanin seurakunnat ovat pieniä ja heikkoja jotka eivät vielä kykene saavuttamaan omaa kansaansa.

Kiitosaiheita:
– Pyhän Hengen antama rauha
– Kieliopintojen edistyminen

Rukousaiheita:
– Kielen oppiminen
– Pyhän Hengen tarkka johdatus evankeliointitilanteisiin
– Naapurustomme (että saisimme naapurustoomme hyvän kontaktin ja voisimme olla valona, suolana ja Kristuksen kirjeenä ja tuoksuna).
-Viisautta ohjata ja kouluttaa luonamme olevia lähetysharjoittelijoita.
– Terveyden puolesta

Siunaten Minna ja Markus Sainio