Hei,
Olemme Maria ja Tomi Pönni. Tulimme Japaniin lähetystyöhön syksyllä 2017. Asuimme ensimmäiset pari vuotta Amagasaki nimisessä suurkaupungissa, joka sijaitsee Osakan suurkaupunkialueelle. Amagasaki toimi hyvänä ”ponnahduslautana”, sillä yhteistyö seurakuntamme sijaitsi lyhyen matkan päässä. Isossa kaupungissa oli myös paremmat mahdollisuudet japanin kielen opiskeluun.

Meillä on kuitenkin ollut alusta alkaen sydämellä viedä evankeliumia sinne, minne ei ole vielä syntynyt paikallista seurakuntaa. Muutimmekin kahden vuoden opiskelun jälkeen (syksy 2019) Naran prefektuurissa sijaitsevaan Uda -nimiseen maaseutukaupunkiin, jossa asuu reilut 32 000 ihmistä. Udassa ei ole vielä Uuden Testamentin opetuksen mukaan järjestäytynyttä seurakuntaa.

Tällä hetkellä järjestämme kotonamme kotikokouksia sekä pidämme lapsille pyhäkoulua kerran kuukaudessa. Aloitimme myös englannin kielen vapaaehtoisopetuksen, sekä koululaisille, että aikuisille tiistai iltaisin. Jatkamme vielä japanin kielen opiskelua itsenäisesti. Käymme tämän lisäksi myös kerran viikossa japanin kielen tunnilla.

Olemme päässeet tutustumaan useisiin japanilaisiin Udassa sekä Udan lähiympäristössä. Olemme saaneet kotiimme useita vieraita sekä päässeet vierailemaan myös japanilaisissa kodeissa. Jumala on avannut ihmeellisesti tilanteita todistaa Jeesuksesta uskosta osattomille, jopa heidän kodeissaan. Yleensä vastakaiku evankeliumille on kuitenkin vähäistä. Tästä johtuen evankeliumintyö Japanissa tarvitseekin paljon rukousta ja kärsivällisyyttä.
Ja hän puhui heille paljon vertauksilla ja sanoi: ”Katso, kylväjä meni kylvämään. Ja hänen kylväessään putosivat muutamat siemenet tien oheen, ja linnut tulivat ja söivät ne. Toiset putosivat kallioperälle, jossa niillä ei ollut paljon maata, ja ne nousivat kohta oraalle, kun niillä ei ollut syvää maata. Mutta auringon noustua ne paahtuivat, ja kun niillä ei ollut juurta, niin ne kuivettuivat. Toiset taas putosivat orjantappuroihin, ja orjantappurat nousivat ja tukahuttivat ne. Ja toiset putosivat hyvään maahan ja antoivat sadon, mitkä sata, mitkä kuusikymmentä, mitkä kolmekymmentä jyvää.
Matt. 13:3-8

Rukousaiheita:

-Ihmisten pelastuminen
-Että löytyisi lisää paikallisia työtovereita
-Että Jumala avaisi jonkun paikallisen kodin evankeliumille
-Seurakunnan syntyminen
-Kotikokoukset, Pyhäkoulu
-Japanin kielen nopea oppiminen

Rakkain ja siunaavin terveisin,
Tomi ja Maria Pönni